BeveiligingMobile Device Management


Bij Mobile Device Management (MDM) draait het om het beheer van alle mobiele apparaten die binnen een bedrijf of organisatie in omloop zijn. Daarbij is er aandacht voor het beheer van de software (bijvoorbeeld updates en upgrades van apps), instellingen (configuratie) en gebruikersrechten en beveiligingsbeleid.

Zo is het mogelijk om een zogenoemde policy af te sluiten voor smartphones en tablets, die toestaan dat het toestel op afstand gewist of geblokkeerd kan worden. Bijvoorbeeld bij diefstal of verlies. Ook kunnen toestellen automatisch gesynchroniseerd worden via Active Directory, waar de rechten en instellingen van het bedrijfsnetwerk zich bevinden.

Veel oplossingen worden geboden in combinatie met een (online) beheermodule, waarin alle toestellen en het gebruik geanalyseerd kunnen worden. Hierin is het mogelijk de policies te maken en op toestel- of applicatieniveau updates en applicaties te beheren.

Sommige MDM-oplossingen worden lokaal (on premise) geïnstalleerd. Dit is bij de meeste oplossingen het geval. Daarnaast zijn er oplossingen via de cloud die aan populariteit winnen. Het voordeel hiervan is de bredere toegankelijkheid.

De voordelen van Mobile Device Management van Unicomm:
 • Gemakkelijk beheer van toegang en rechten
 • Afdwingen securitybeleid zonder het gebruiksgemak in de weg te staan
 • Bedrijfsinformatie blijft veilig
 • Rapportages, monitoring en realtime alerts instellen
 • Uw eigen content- en app-store inrichten
 • Remote support (bv wipen toestel)

Meer info


Data Security


Tegenwoordig is een goede firewall en anti-virus niet meer toereikend om bedreigingen buiten de deur te houden. Daarnaast wordt de regelgeving omtrent datalekken (Meldplicht Datalekken) en beheer van persoonsgegevens (GDPR) steeds strenger. Dit betekent dat u als bedrijf wordt verplicht maatregelen te nemen om de risico's af te dekken. Indien er geen maatregelen zijn getroffen in het geval van een datalek, dan kan het bedrijf aansprakelijk worden gesteld en kunnen er boetes worden uitgedeeld die kunnen oplopen tot wel €820.000,00.

De huidige (security monitoring) oplossingen die de markt biedt zijn alleen gericht op Corporate bedrijven en helaas niet op het MKB, maar daar brengt Unicomm nu verandering in!

Met de Data Security oplossing van Unicomm wordt uw netwerkverkeer 24/7 bewaakt op een eenvoudige en betaalbare manier. Er wordt niet gekeken naar de inhoud van gegevens en deze wordt ook niet opgeslagen. Detectie gebeurt op basis van het gedrag en bestemming van het uitgaande dataverkeer. Onzichtbaar voor hackers en malware. Door deze snelle detectie neemt Unicomm direct proactief actie richting de klant om het probleem op te lossen.

Per 25 mei 2018 zal de AVG en daarbinnen de Wet Meldplicht Datalekken gehandhaafd gaan worden, en dienen er maatregelen te zijn getroffen om te kunnen voldoen aan de wetgeving, dus wacht niet langer en laat u adviseren door Unicomm.


Meer infoCamerabeveiliging


Zowel thuis als op het werk zorgt camerabeveiliging ervoor dat men zich 24/7 veiliger voelt. Camerabeveiliging heeft niet alleen een preventieve werking maar ook een praktische. Zo kan er tijdens een inbraak, diefstal of vandalisme ook direct actie worden ondernomen richting politie en andere instanties. Tevens zorgen de camerabeelden van de benodigde bruikbare bewijslast.

Essentieel voor camerabeveiliging is een goede beeldkwaliteit en opslagcapaciteit alsmede de juiste positionering van de camera’s. Hierin is professioneel advies van groot belang. Zeker aangezien de markt vele cameratypen kent zoals:

 • Binnen-/buitencamera’s
 • Domecamera’s
 • IP camera’s
 • Infraroodcamera’s
 • Verborgen camera’s

Alle camera’s worden tegenwoordig aangestuurd via een makkelijk bedienbare app, zodat u altijd op de hoogte bent wat er zich op de locatie afspeelt.

Dus laat u nu adviseren door de specialisten van Unicomm en bescherm uw bezittingen door de camera een oogje in het zeil te laten houden!


Meer infoIntercomsystemen


Doe de deur niet open voor vreemden. Met een intercomsysteem hoeft dat ook niet meer aangezien de bezoeker zich altijd moet identificeren. Door de videofunctie in combinatie met spraak en de remote bediening via de mobiele app voelt u zich veiliger thuis of op kantoor. Via de app is het ook mogelijk om een deur op afstand te openen. Zo houdt u zelf de regie welke bezoeker er wel of niet mag binnenkomen.

Intercomsystemen zijn er in diverse soorten; voor woningen, appartementen en kantoren.


Plan uw afspraak


intercom