Beveiliging

Veilig Thuiswerken

We werken steeds vaker thuis. Dat heeft allerlei voordelen, maar zorgt ook voor risico’s. Met onze dienst Veilig Thuiswerken houdt u die risico’s beheersbaar en creëert u een veilige en efficiënte thuiswerkplek.

Medewerkers grijpen thuis al snel naar dezelfde tools die ze ook privé gebruiken. Bijvoorbeeld voor het communiceren via chat en het delen van bestanden. Dat lijkt handig, maar is het niet. Veel consumentenapps zijn niet geschikt voor zakelijk gebruik. Waar komen die gegevens eigenlijk terecht? En onder welke voorwaarden? Die onduidelijkheden vergroten het risico op een datalek.

Bovendien is compliance met de privacywetgeving zo vrijwel onmogelijk. Ook integreren die verschillende applicaties niet of nauwelijks. Het gevolg: medewerkers zijn kostbare tijd kwijt aan praktische onhandigheden, zoals het zoeken naar bestanden.

Grip op de werkplek

Met Veilig Thuiswerken krijgt u weer grip op de werkplek. Op basis van Microsoft 365 richten wij samen met u efficiënte en veilige thuiswerkplekken in. Daarbij behoudt u de controle over de gebruikte applicaties, en krijgen medewerkers de beschikking over al hun vertrouwde Office-applicaties. Dat alles in een solide, geïntegreerde omgeving.

De voordelen van Veilig Thuiswerken:

* Grip op de werkplek

Via een centrale omgeving bepaalt u welke medewerker toegang heeft tot welke applicaties en data. Zo krijgen organisaties weer grip op de thuiswerkplek.

* Geïntegreerde omgeving

Alle benodigde Office-toepassingen en communicatietools zijn eenvoudig beschikbaar vanuit een geïntegreerde omgeving. Dat scheelt tijd en maakt medewerkers productiever.

* Efficiënt samenwerken

Medewerkers werken met Microsoft 365 thuis net zo efficiënt samen als wanneer zij op kantoor zouden zitten. Via Teams zetten ze eenvoudig online meetings op, communiceren ze via telefonie of chat en wisselen ze bestanden uit.

* Security en compliance goed geregeld

Microsoft 365 bevat speciale beheeromgevingen voor het inregelen van security en compliance. Ook is bijvoorbeeld bescherming tegen malware en e-maildreigingen standaard aanwezig.

* Altijd up-to-date

Updates voor de thuiswerkomgeving zijn centraal toepasbaar. Zo lopen ook de thuiswerkplekken in de pas met het centrale updatebeleid.

* Voor elk apparaat

Medewerkers kunnen veilig en efficiënt werken met ieder apparaat, of dat nu een desktop, tablet, smartphone of Mac is.

Meer weten?

Wilt u meer weten over Veilig Thuiswerken? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Data Security

Tegenwoordig is een goede firewall en antivirus niet meer toereikend om bedreigingen buiten de deur te houden. Inmiddels zijn hacks en ransomware helaas dagelijkse kost.

Maar hoe kan de continuïteit van een onderneming worden gewaarborgd als er een hack heeft plaatsgevonden, ransomware is geïnstalleerd waardoor de bedrijfsdata is versleuteld en aanzienlijk losgeld wordt geëist om weer toegang te krijgen tot alle bestanden?

De oplossing is een goede back-up van de Microsoft365-omgeving!

Middels deze back-up wordt de onderneming in staat gesteld de versleutelde data terug te zetten naar een tijdstip voor de hack en kan de operatie weer worden opgestart vanaf dat punt.

Tot aan nu waren deze back-up oplossingen alleen gericht op Corporate bedrijven en helaas niet op het MKB, maar daar brengt Unicomm nu verandering in met Microsoft365backups.nl.

Microsoft365backups.nl maakt automatische en ongelimiteerde Cloud back-ups van alle e-mail, agenda-items (Exchange), SharePoint, OneDrive en Microsoft Teams. Hierdoor bent u 24/7 beveiligd tegen dataverlies.

Mobile Device Management

Bij Mobile Device Management (MDM) draait het om het beheer van alle mobiele apparaten die binnen een bedrijf of organisatie in omloop zijn. Daarbij is er aandacht voor het beheer van de software (bijvoorbeeld updates en upgrades van apps), instellingen (configuratie) en gebruikersrechten en beveiligingsbeleid.

Zo is het mogelijk om een zogenoemde policy af te sluiten voor smartphones en tablets, die toestaan dat het toestel op afstand gewist of geblokkeerd kan worden. Bijvoorbeeld bij diefstal of verlies. Ook kunnen toestellen automatisch gesynchroniseerd worden via Active Directory, waar de rechten en instellingen van het bedrijfsnetwerk zich bevinden.

Veel oplossingen worden geboden in combinatie met een (online) beheermodule, waarin alle toestellen en het gebruik geanalyseerd kunnen worden. Hierin is het mogelijk de policies te maken en op toestel- of applicatieniveau updates en applicaties te beheren.

Sommige MDM-oplossingen worden lokaal (on premise) geïnstalleerd. Dit is bij de meeste oplossingen het geval. Daarnaast zijn er oplossingen via de cloud die aan populariteit winnen. Het voordeel hiervan is de bredere toegankelijkheid.

De voordelen van Mobile Device Management van Unicomm:

 • Gemakkelijk beheer van toegang en rechten
 • Afdwingen securitybeleid zonder het gebruiksgemak in de weg te staan
 • Bedrijfsinformatie blijft veilig
 • Rapportages, monitoring en realtime alerts instellen
 • Uw eigen content- en app-store inrichten
 • Remote support (bv wipen toestel)

Header
Header

Intelligente camerasystemen

Zowel thuis als op het werk zorgt camerabeveiliging ervoor dat men zich 24/7 veiliger voelt. Camerabeveiliging heeft niet alleen een preventieve werking maar ook een praktische. Zo kan er tijdens een inbraak, diefstal of vandalisme ook direct actie worden ondernomen richting politie en andere instanties. Tevens zorgen de camerabeelden van de benodigde bruikbare bewijslast.

Essentieel voor camerabeveiliging is een goede beeldkwaliteit en opslagcapaciteit alsmede de juiste positionering van de camera’s. Hierin is professioneel advies van groot belang. Zeker aangezien de markt vele cameratypen kent zoals:

 • Binnen-/buitencamera’s
 • Domecamera’s
 • IP camera’s
 • Infraroodcamera’s
 • Verborgen camera’s

Alle camera’s worden tegenwoordig aangestuurd via een makkelijk bedienbare app, zodat u altijd op de hoogte bent wat er zich op de locatie afspeelt.

Dus laat u nu adviseren door de specialisten van Unicomm en bescherm uw bezittingen door de camera een oogje in het zeil te laten houden!

Deurintercom

Doe de deur niet open voor vreemden. Met een intercomsysteem hoeft dat ook niet meer aangezien de bezoeker zich altijd moet identificeren. Door de videofunctie in combinatie met spraak en de remote bediening via de mobiele app voelt u zich veiliger thuis of op kantoor. Via de app is het ook mogelijk om een deur op afstand te openen. Zo houdt u zelf de regie welke bezoeker er wel of niet mag binnenkomen.

Intercomsystemen zijn er in diverse soorten; voor woningen, appartementen en kantoren.

Plan uw afspraak