ICT

Digitale (thuis)werkplek

We werken steeds waar en wanneer het ons uitkomt. Afwisselend thuis en op kantoor werken is inmiddels in veel organisaties onderdeel van het nieuwe normaal. Dat vraagt om een veilige en flexibele digitale werkplek die daarbij past. Wij kunnen die bieden, met Azure Virtual Desktop en Microsoft 365.

De basis van onze digitale thuiswerkplek is Microsoft 365 en Microsoft Azure Virtual Desktop. Met Microsoft 365 hebben medewerkers overal en via elk apparaat toegang tot de bekende kantoorapplicaties als Word, Excel en PowerPoint. Via OneDrive kunnen ze overal bij hun bestanden. Teams en SharePoint laten hen optimaal samenwerken en communiceren met collega’s.

Microsoft 365 en Azure Virtual Desktop

Microsoft Azure Virtual Desktop voegt daar nog extra mogelijkheden aan toe. Hiermee kunnen medewerkers overal inloggen op hun eigen desktopomgeving in de cloud, inclusief alle software en bestanden. Microsoft 365 in combinatie met Azure Virtual Desktop vormt daarmee een solide en zeer krachtige basis voor de hybride werkplek.

De voordelen van de digitale (thuis)werkplek:

* Voor ieder apparaat

Het maakt niet uit of medewerkers gebruikmaken van smartphone, tablet, desktop of laptop. De digitale (thuis)werkplek werkt op ieder device.

* Alle bestanden en software, overal

Met de digitale (thuis)werkplek hebben medewerkers toegang tot alle software en bestanden die ze nodig hebben voor hun productiviteit. Op kantoor, thuis, aan een flexwerkplek of onderweg.

* Efficiënt samenwerken

Via OneDrive wisselen medewerkers eenvoudig bestanden uit en kunnen ze in realtime samenwerken aan dezelfde documenten.

* Veilig in de cloud

Alle bestanden en software staan veilig in de cloud. Zo verkleint u de kans op een gegevenslek bij verlies of diefstal van bijvoorbeeld laptops of tablets.

* Kosten besparen

De digitale (thuis)werkplek neemt u af op abonnementsbasis. Zo betaalt u nooit voor software die u niet gebruikt. U hoeft vooraf niet te investeren in kostbare hardware of software.

* Altijd up-to-date

U beschikt altijd automatisch over de nieuwste versies van de bekende Office-applicaties.

* Snelle onboarding

Met de digitale (thuis)werkplek voorziet u nieuwe medewerkers snel en eenvoudig van alle benodigde software en bestanden.

Meer weten?

Wilt u meer weten over de digitale (thuis)werkplek? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

digitale werkplek

Azure Virtual Desktop

Medewerkers werken steeds vaker op andere plekken dan aan een vast bureau op kantoor. Flexplekken en thuiswerken zijn sterk in opkomst. Bovendien gebruiken zij vaak meerdere apparaten. Met Azure Virtual Desktop maakt u deze situatie beheersbaar. Hiermee geeft u medewerkers vanaf iedere plek en vanaf ieder apparaat toegang tot applicaties of zelfs een complete digitale werkomgeving.

Met Azure Virtual Desktop verplaatst u de desktop naar de cloud. Dat biedt allerlei voordelen. Uw medewerkers loggen vanaf iedere locatie in op hun benodigde applicatie(s), of zelfs een complete desktopomgeving. Het maakt daarbij niet meer uit welk apparaat ze gebruiken. Of dat nu een (privé)laptop, desktop of thin client is. Alle toepassingen en bestanden staan immers niet op het apparaat, maar in de cloud.

De voordelen van Azure Virtual Desktop:

* Altijd en overal productief

Medewerkers kunnen overal waar een internetverbinding aanwezig is bij al hun benodigde bestanden en applicaties.

* Ideaal voor flexplekken

Azure Virtual Desktop is zeer geschikt voor flexwerkplekken. Medewerkers kunnen namelijk met hetzelfde gedeelde apparaat inloggen op hun persoonlijke omgeving.

* Veilig in de cloud

Met Azure Virtual Desktop staan data niet op het apparaat, maar veilig in de cloud. Daardoor zorgt het verlies van bijvoorbeeld een laptop of tablet niet voor gegevensverlies of een datalek.

* Centraal beheersbaar

Alle werkomgevingen en applicaties die u beschikbaar stelt met Azure Virtual Desktop, zijn eenvoudig centraal beheersbaar. Zo krijgt u grip op de IT-omgeving en voorkomt u shadow IT.

* Besparen op licentiekosten

Met Azure Virtual Desktop kunt u fors besparen op licentiekosten. U kunt namelijk gebruikmaken van de gevirtualiseerde software op een onbeperkte hoeveelheid apparaten. Zonder dat u hiervoor meerdere licenties nodig heeft.

* Snelle onboarding

Met Azure Virtual Desktop voorziet u nieuwe medewerkers snel en eenvoudig van alle benodigde software en bestanden.

Meer weten?

Wilt u meer weten over Azure Virtual Desktop? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Internet en (WiFi-)netwerken

Een solide ICT-infrastructuur is de basis van elke bedrijfsvoering. Het samenhangende geheel van pc's, laptops, servers, netwerkkabels, opslagmedia, printers, vaste en mobiele telefoons en uiteraard telefoon- en internetverbinding moet op orde zijn om te presteren.

Als het kloppende hart van uw organisatie zorgt de ICT infrastructuur ervoor dat alle medewerkers effectief, efficiënt en locatieonafhankelijk kunnen werken. Unicomm is niet alleen architect van uw nieuwe ICT-infrastructuur, maar kunnen deze ook bouwen en onderhouden.

Stappenplan:

 1. Oplevering snelle internetverbinding.
 2. Inrichten serverkast met modem, router, firewall en switch.
 3. WiFi-schotels op werkplekken voor dekkend WiFi-netwerk.
 4. Instellen beveiligde (WiFi-)netwerken, evt. ook voor gasten.

Na de oplevering van het internet en het beveiligde (WiFi-)netwerk wordt de Digitale Werkplek klaargemaakt middels de hardware (laptop, desktop) en software (Microsoft 365-omgeving).

De Digitale Werkplek wordt afgerond met een Cloud telefonieoplossing van bijv. KPN EEN, MS Teams of 3CX, welke kan worden gekoppeld een CRM-pakket of mobiele telefoon.

Met diensten zoals Managed ICT, Managed WiFi, netwerkbeheer, beheer van telefonie/VoIP en Microsoft 365 back-up oplossingen kunt u erop rekenen dat uw ICT infrastructuur op elk moment in optimale staat verkeert. Zo kunt u blijven focussen op uw core business en regelt Unicomm de rest!

Header
Header

Printen, Kopiëren en Scannen

Vandaag de dag is een slimme printomgeving een belangrijk onderdeel van de werkplek. Niet alleen de multifunctionele taken waaronder printen, kopiëren, faxen en scannen in kleur en zwart/wit is tegenwoordig gewenst, maar ook mobiel printen, follow-me-printing en direct scannen in softwarepakketten wordt steeds vaker vereist.

Door jarenlange achtergrond in het vakgebied kan Unicomm haar expertise aanwenden om u van het beste advies en de beste deal te voorzien. Tevens is het mogelijk om op te treden als onafhankelijk consultant bij uw inkoopproces.

De voordelen van Printing van Unicomm:

 • Optimalisatie werkprocessen
 • Onafhankelijk advies
 • Integratie met mobiel werken
 • Inkoopconsultatie

Unicomm is leverancier van Konica Minolta, Canon, Ricoh, Samsung en HP.

Machine-2-Machine (M2M) & Internet of Things (IoT)

Machine-2-Machine (M2M) en IoT (Internet of Things) zijn vernieuwende diensten die op afstand informatieoverdracht mogelijk maakt tussen verschillende machines en apparaten. U kunt dus uw apparaten, machines en andere systemen beheren zonder op de fysieke locatie aanwezig te zijn. Hiermee wordt een snellere informatievoorziening gerealiseerd, die kansen biedt om goedkoper en veiliger te communiceren.

Met onze groepsdatabundel kunt u in alle EU landen gebruik maken van M2M. Daarbij heeft u de mogelijkheid om het datategoed onderling te delen. Dankzij ons multi-provider netwerk wordt er op locatie automatisch afgestemd op het netwerk met het beste bereik. Hierdoor heeft u dus altijd de garantie van de best mogelijke verbinding ter plaatse.

De voordelen van M2M van Unicomm:

 • Altijd en overal het beste netwerk, dankzij ons multi-provider netwerk
 • Eenvoudig beheer van apparaten op afstand
 • Beveiligde netwerkverbinding zowel vast als mobiel
 • Kostenverlagend
 • Duurzaam
 • Advies specifiek afgestemd op uw organisatie