Corono bericht

Moet jij ook thuiswerken?


Het nieuws over het coronavirus zorgt ervoor dat bij ons veel vragen worden gesteld over thuiswerken. Veel van onze klanten bereiden zich voor op een situatie waarbij het niet mogelijk is om op kantoor te werken en een deel van de collega's vanuit huis dient te werken.

Hierbij een korte, maar effectieve checklist om je voor te bereiden op een goede thuiswerk-omgeving. Deze checklist deel ik ook graag met jou:

Wat kun jij doen?

Is jouw organisatie al voorbereid op een scenario waarbij medewerkers niet op kantoor kunnen komen?

Een paar zaken waar je over na kunt denken en kunt voorbereiden:

  • Met een laptop, een telefoon en een internetverbinding is het voor iedereen mogelijk op afstand te werken. Zijn deze middelen voor iedereen beschikbaar en zo niet, wil je dat ze voor iedereen beschikbaar zijn?
  • Zijn je VPN-verbindingen in orde en heb je genoeg licenties om iedereen vanuit huis te kunnen laten werken?
  • Hoe ga je om met inkomende telefonie?
  • ‘Heb je de juiste faciliteiten om op afstand te (video-)vergaderen met je collega’s of met klanten en relaties? Dat kan natuurlijk telefonisch, maar denk ook aan moderne tools zoals 3CX Web Meeting en Bellen met Microsoft Teams.
  • Zijn alle noodzakelijke bestanden voor iedereen beschikbaar in de Cloud of benaderbaar met een VPN-verbinding?
  • Heb je de juiste instructies voor handen om je mensen te informeren over het op afstand werken en het eventueel aan- en afmelden van telefonie?
  • Heb je het thuiswerken getest? Probeer het binnenkort is uit om te zien of je er volledig klaar voor bent.

Kortom is er voldoende stof tot nadenken. Mochten wij je kunnen helpen met een van bovenstaande punten, neem dan contact met ons op per mail support@unicomm.nl of telefonisch op nummer 085-0070770.